subota, 19. siječnja 2008.

Pljačka u centru Čelića

-Juće oko 15,00 sati nepoznati počinitelji su uz korištenje automatskog oružja opljačkali poslovnicu NLB banke Filijala Čelić.
-U pucnjavi koja je prestravila građane Čelića, lakše je ranjen pripadnik obezbjeđenja banke Sanel Smajlović kao i policajac Albin Knežević koji su nakon pružanja hitne pomoći upućeni na Univerzitetsko klinički centar Tuzla. Prema tvrdnjama očevidaca pljačkaši su se velikom brzinom udaljili u pravcu Koraja.
-U ovom momentu, policija je blokirala sve okolne puteve i vrši pretres automobila.

-Evo nezvaničnih izjava očevidaca:
Sve je trajalo 3-5 minuta i počelo je u 14,50 sati.
Prema izjavama očevidaca, četvorica naoružanih pljačkaša, u crnim odijelima i sa fantonkama na glavama, su vozilom marke Audi A4 karavan, tamno plave boje sa zatamnjenim stalima i ugrađenim rotacionim svjetlima, prvo napravili dva kruga po Čelićkoj čaršiji, da bi se nakon toga zaustavili ispred banke. Pošto je rad sa strankama u banci bio završen, vrata banke su bila zaključana i jedan od pljačkaša ih je nogom razvalio istovremeno otvarajući vatru iz automatskog naoružanja kojom prilikom je zaštitar lakše ranjen.
-Policija iz PS Čelić je odmah reagovala i uputila patrolu u pravcu banke, na koju su pljačkaši odmah otvorili rafalnu paljbu i zaustavili su ih kod pekare. U razmjeni vatre jedan policajac je ranjen. Pošto je u tom momentu na čaršiji bilo dosta civila a meci su prštali na sve strane, prava je sreća da niko nije pogođen. Nakon pljačke, pljačkaši su projurili putem pored stare samoposluge, benzinske pumpe i pobjegli prema Koraju. Lokalna policija ih je progonila do entitetske linije.
Podaci uzeti sa www.brnjik.net

Nema komentara: